Duurzaam verwarmen en koelen

Warmtepomptechniek

Een warmtepomp bestaat uit een buitenbron en een binnenunit, in combinatie met een tapwatervat, buffervat en een warmtewisselaar voor topkoeling. Bij het installeren van een warmtepomp is het essentieel om ervoor te zorgen dat deze componenten goed op elkaar zijn afgestemd. TDI Techniek beschikt over alle benodigde kennis om u te adviseren bij het maken van de juiste keuze. Bovendien moet de pomp worden afgestemd op de specifieke woning en eventuele andere installaties die aanwezig zijn, zoals een ventilatiesysteem of zonnepanelen. Hieronder beschrijven we waar u op moet letten bij de installatie van een warmtepomp.

Installatie warmtepomptechniek

Er dient een goede afstemming te zijn tussen de bron en warmtepomp

Als een warmtepomp hetzelfde vermogen zou hebben als een cv-ketel, zou de prijs van de warmtepomp aanzienlijk stijgen. Ook zou de bron waaruit de warmtepomp zijn energie onttrekt groot en kostbaar worden. Het is daarom belangrijk om de warmtevraag van de woning te verlagen, bijvoorbeeld door de woning goed te isoleren.

Er dient een goede afstemming te zijn tussen de warmtepomp en het afgiftesysteem

Een warmtepomp voorziet ook in warm kraanwater. Met name bij lage watertemperaturen behaalt de warmtepomp een hoog rendement. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat het afgiftesysteem geschikt is voor lage watertemperaturen. Vloerverwarming is een geschikte methode om de warmte door uw huis te verspreiden, omdat bij lagere temperaturen een groter oppervlak nodig is om voldoende warmte over te dragen.

Er dient een goede afstemming te zijn tussen het vermogen en de warmtevraag

As een warmtepomp hetzelfde vermogen heeft als een cv-ketel, dan zou de warmtepomp sterk in prijs stijgen. Ook de bron waaruit de warmtepomp dan zijn energie onttrekt zou dan groot en duur worden. Het is daarom van belang dat de warmtevraag van de woning omlaag gaat, door bijvoorbeeld de woning goed te isoleren.

Neem contact met ons op

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

Bekijk onze

Projecten

Beoordelingen

Tevreden klanten