Bitumineuze Daken

In Nederland worden voornamelijk bitumineuze daksystemen gebruikt, waarvan meer dan 85% van alle daken bitumineus is. Deze systemen hebben altijd een gemodificeerde toplaag, waarbij in Nederland APP (Atactisch PolyPropyleen) het meest gebruikte materiaal is. Het gebruik van SBS (Styreen Butadieen Styreen) toplagen is minder gebruikelijk, maar beide materialen hebben uitstekende eigenschappen.

Bij TDI Techniek zetten we ons in voor hoogwaardige bitumineuze dakbedekking die voldoet aan de hoogste normen van duurzaamheid en waterdichtheid. Leer alles over bitumen en ontdek waarom het een uitstekende keuze is voor platte daken.

Wat is Bitumen?

Bitumen, ook bekend als roofing of dakleer, is een materiaal dat hoofdzakelijk wordt gebruikt als dakbedekking op platte daken. Gemaakt van aardolie is bitumen door de toevoeging van gemodificeerd bitumen aanzienlijk verbeterd in kwaliteit. De dakbedekking is elastischer, duurzamer en beter bestand tegen temperatuurschommelingen dan voorheen.

Voordelen van een Bitumen Dak

  • Waterdicht: Uitstekende weerstand tegen vocht, mits correct geplaatst met goede naadverbindingen.
  • Betaalbaar: Relatief lage kosten in vergelijking met andere dakbedekkingen voor platte daken.
  • Eenvoudig te repareren: Scheuren of blazen kunnen snel worden verholpen.
  • Te combineren met isolatie: Geschikt voor isolatie aanbrengen van buitenaf.
  • Levensduur: Kan 20 tot 40 jaar meegaan, afhankelijk van kwaliteit en onderhoud.
  • Beschikbaar in verschillende kleuren: Naast standaard zwart, zijn ook andere kleuren mogelijk, zoals wit voor betere zonreflectie.

Soorten Bitumen

Er zijn twee hoofdsoorten bitumen dakbedekking: SBS (met elastomeren) en APP (met plastomeren). Beide hebben specifieke eigenschappen, waarbij SBS elastischer is maar minder UV-bestendig, terwijl APP beter bestand is tegen UV-straling maar minder elastisch.

Bitumen als Materiaal

Bitumen is een product van aardolie, polyester en glasvlies. Het is initieel een vaste stof bij normale temperaturen maar wordt vloeibaar bij extreme hitte. De meeste bitumen gaat naar de wegenbouw als ingrediƫnt voor asfalt. Tegenwoordig bevat veel bitumen gerecycled materiaal, waardoor het een duurzame keuze is.

Hoe Plaatsen Wij Bitumineuze Dakbedekking?

Onze vakmensen bij TDI Techniek zorgen voor een zorgvuldige plaatsing van bitumen dakbedekking. Het dak wordt grondig schoongemaakt, het dakleer wordt aangebracht en nauwkeurig op maat gesneden. Verhitting zorgt voor een waterdichte binding, en een aandrukroller garandeert een goede sluiting van naden.

Kies TDI Techniek voor duurzame, hoogwaardige bitumineuze dakbedekking. Neem vandaag nog contact met ons op.