Heatpipes & zonnepanelen Oldenzaal

Bij dit project hebben we een duurzame woning gecreëerd door gebruik te maken van verschillende technologieën. Een belangrijk onderdeel van het project zijn de Heatpipes, die zijn geïnstalleerd om zonne-energie op te vangen en om te zetten in warmte. De Heatpipes werken door middel van vacuümbuizen, die UV-licht omzetten in warmte. Het verwarmde water wordt opgeslagen in de Hydrobag, die een inhoud heeft van 1000 liter. Op bewolkte en donkere dagen wordt de werking van de Heatpipes ondersteund door een warmtepomp.

Daarnaast zijn er ook 12 Longi Solar 405 HIB Full Black panelen geplaatst, die samen met een SolarEdge SE4000 HD Wave omvormer zorgen voor de opwekking van elektriciteit. Dit levert niet alleen een duurzame bron van energie op, maar bespaart ook kosten op de lange termijn. Het systeem is zo ontworpen dat het perfect aansluit bij de behoeften van de bewoners en bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Al met al is dit project een mooie combinatie van verschillende technologieën die samen bijdragen aan een duurzame woning. Door de Heatpipes, de warmtepomp en de zonnepanelen is er een betrouwbare en duurzame bron van energie gecreëerd, waarmee de bewoners bijdragen aan een beter milieu en kosten besparen. TDI helpt hiermee aan de verduurzaming van Oldenzaal.

Wil jij ook een stap zetten in verduurzaming? Neem gemakkelijk contact met ons op!

Nog niet overtuigd? Bekijk onze andere projecten!

TDI Techniek - PV zonnepanelen en heatpipes
TDI Techniek - PV zonnepanelen en heatpipes
TDI Techniek - PV zonnepanelen en heatpipes
TDI Techniek - PV zonnepanelen en heatpipes
Totaalinstallatie (Rijnsaterwoude)
Zonnepanelen Reutum

Meer projecten