CO-certificering: Veiligheid staat voorop bij TDI Techniek

Jaarlijks vinden er helaas incidenten of ongevallen plaats door koolmonoxide. Om deze reden heeft de overheid een wettelijke CO-certificering aangenomen. Deze certificering is verplicht voor monteurs die gasverbrandingstoestellen installeren, repareren of onderhouden.

Sinds oktober 2020 moeten alle professionals in de installatiebranche die werken met cv-ketels beschikken over een bewijs van vakmanschap, oftewel de CO-certificering.

Vanaf 1 april 2023 mogen alleen gecertificeerde bedrijven werkzaamheden aan gasverbrandingstoestellen uitvoeren. Dit betekent dat zowel grote bedrijven, kleine bedrijven als zzp’ers over de verplichte CO-certificering moeten beschikken. Bij TDITechniek zorgen we ervoor dat al onze installateurs deze certificering behalen. Het certificaat is vijf jaar geldig en vanaf de genoemde datum zullen alleen gecertificeerde installateurs bij jou thuis de cv-ketel installeren of onderhouden.

De Gasketelwet, ook bekend als de CO-certificering, stelt vakbekwaamheidseisen aan cv-monteurs en installatiebedrijven. Deze wet is sinds 1 oktober 2020 van kracht en heeft als doel het aantal koolmonoxide-incidenten terug te dringen. De regeling is van toepassing op werkzaamheden aan gebouwgebonden verbrandingstoestellen, inclusief luchttoevoer en rookgasafvoer, in diverse gebouwen zoals woningen, kantoorpanden en utiliteitsgebouwen.

De wettelijke CO-certificering is van essentieel belang om het aantal ongevallen met koolmonoxide te verminderen. Daarom heeft de wetgever een verplichte regeling opgesteld die vanaf 1 april 2023 van kracht is.

Bij TDI Techniek staat veiligheid altijd voorop. Wij zorgen ervoor dat al onze installateurs voldoen aan de vereisten van de CO-certificering, zodat we jou de beste service kunnen bieden met betrekking tot je cv-ketel.

TDI Techniek beschikt over de juiste mensen en het juiste materieel om uw cv-ketel te onderhouden.

Neem gerust contact met ons op bij vragen over uw CV-ketel of de CO-certificering!

Voor meer informatie over onze CO-certificering verwijzen wij u door naar KIWA.